Reteta Ciorba de Perisoare cu carne de vita

De cand ma stiu, ciorba de perisoare este ciorba mea preferata. Orice fel de mancare pe baza de carne tocata este pe gustul meu; de fapt, ziceam intr-un post anterior despre cat de mult imi plac chiftelute simple sau marinate. Ei bine, ciorba de perisoare face parte din aceeasi categorie. Este pur si simplu delicioasa.

Reteta Ciorba de Perisoare

Reteta Ciorba de Perisoare

Ingrediente:

  • 800-900 g carne tocata de vita
  • 2 oua
  • o cescuta de orez
  • sare, piper
  • 3 morcovi maricei
  • 1/2 telina
  • 2 rosii
  • 3 ardei grasi
  • 1-2 cepe
  • bors (300-500 ml, depinde cat de acru e)
  • o legatura de patrunjel
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare

Inainte de a ne apuca de pregatit perisoarele, curatam si tocam o parte din legume: morocovul, telina si ceapa; le calim in cateva linguri de ulei, adaugam 5 litri de apa si lasam sa fiarba.

ingrediente ciorba de perisoare

Peste carnea de vita bine scursa, adaugam cele doua oua, orezul (nespalat, pentru a se inchega mai bine perisoarele), sare si piper dupa gust si amestecam.

ingrediente perisoare de vita

Formam perisoare cam cat o nuca; ne ajutam de apa rece pentru a nu se lipi carnea de maini.

ingrediente perisoare de pui


Si cand apa din oala fierbe, adaugam perisoarele.

Dupa, dam rosiile prin razatoare, taiem ardeiul cubulete si le adaugam pe toate in oala.

cum prepar ciorba de perisoare

Lasam la fiert aproximativ 50 de minute, pana perisoarele sunt fierte. Pentru mai multa siguranta putem gusta una si daca nu sunt fierte, mai lasam ciorba pe foc.

Cand perisoarele au fiert, oprim aragazul; tocam patrunjel verde si punem peste. Mie imi place sa servesc ciorba cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

ingrediente bors de perisoare

bors de perisoare

ciorba de perisoare vita


Ciorba de Perisoare