Reteta Ciorba de Perisoare
Ingrediente:
- 800-900 g carne tocata de vita
- 2 oua
- o cescuta de orez
- sare, piper
- 3 morcovi maricei
- 1/2 telina
- 2 rosii
- 3 ardei grasi
- 1-2 cepe
- bors (300-500 ml, depinde cat de acru e)
- o legatura de patrunjel
- 4-5 linguri de ulei
- sare
Inainte de a ne apuca de pregatit perisoarele, curatam si tocam o parte din legume: morocovul, telina si ceapa; le calim in cateva linguri de ulei, adaugam 5 litri de apa si lasam sa fiarba.
Peste carnea de vita bine scursa, adaugam cele doua oua, orezul (nespalat, pentru a se inchega mai bine perisoarele), sare si piper dupa gust si amestecam.
Formam perisoare cam cat o nuca; ne ajutam de apa rece pentru a nu se lipi carnea de maini.
Si cand apa din oala fierbe, adaugam perisoarele.
Dupa, dam rosiile prin razatoare, taiem ardeiul cubulete si le adaugam pe toate in oala.
Lasam la fiert aproximativ 50 de minute, pana perisoarele sunt fierte. Pentru mai multa siguranta putem gusta una si daca nu sunt fierte, mai lasam ciorba pe foc.
Cand perisoarele au fiert, oprim aragazul; tocam patrunjel verde si punem peste. Mie imi place sa servesc ciorba cu smantana si ardei iute.
Pofta buna!