duminică, 1 ianuarie 2012

Prajitura rasturnata cu fructe

M-am gandit ca nu toata lumea are timp sa faca prajituri sofisticate de Craciun dar toti ne dorim ceva dulce, facut in casa, de Sarbatori.

Pentru voi, cei ocupati, am gasit solutia perfecta: prajitura rasturnata cu mandarine, pe care o pregatiti in 5 minute si o puteti coace in orice fel de tava, chiar in tava normala pe care o folositi pentru alte prajituri si mai ales, puteti inlocui mandarinele cu orice fel de fructe, congelate, proaspete sau din compot. Lapte condensat gasiti in hypermaket, numai sa intrebati :)

Ingrediente:
- 3 oua
- 150 gr faina
- o lingura praf de copt
- 40 ml ulei
- o cutie (400 ml) lapte condensat indulcit
- 2 cutii mandarine in sirop



Mai intai, incingem cupotrul al 180 de grade, apoi ungeti cu unt si tapetati cu faina forma pentru copt. Apoi amestecati laptele condensat, uleiul si ouale, pana aveti o compozitie omogena. Peste ea, cerneti faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine. Puneti fructele pe fundul tavii si turnati peste ele aluatul. Dam tava la cuptor 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Rasturnam prajitura pe un fund de lemn, o lasam sa se raceasca si o portionam. Gata!



Pentru ca se face atat de repede si este economica, este o prajitura perfecta pentru facut cadou la bunici, mamici si rude. Taiati prajitura cubulete, asezati-o pe un platou sau intr-o cutie festiva. E un cadou dulce si gustos, care sigur va fi apreciat! Sa va fie de bine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu